Zanimljivosti

Rusija: Otkrivena metalna legura djelo vanzemaljaca?

leguraRU27Ruski naučnici došli su u posjed metalne nazubljene legure za koju se vjeruje da je stara 300 miliona godina. Neobični predmet pronašao je jedan stanovnik Vladivostoka kada je palio kamin i potom ga odnio poznatom ruskom biologu i istraživaču neobičnih predmeta Valeriju Brijeru, prenosi Glas Rusije.

Rusija: Otkrivena metalna legura djelo vanzemaljaca?
Portal AnalitikaIzvor

Kada su geolozi pažljivo razbili komad uglja, našli su lak i mek dio, dužine sedam centimetara, izrađen od legure aluminijuma i magnezijuma.

- Teško je povjerovati da je priroda mogla da napravi predmet sa šest pravilnih zubaca i jednakim intervalom među njima - rekli su ruski naučnici koji su ispitivali metalnu leguru. - Uz to, razmjera intervala između zubaca je vrlo široka u odnosu na same zupce. Vjerovatno je ova letvica bila dio složenog mehanizma.

Postavlja se pitanje kako je tako složeni dio mogao da napravi čovjek prije mnogo miliona godina? Kada se saznalo za pronalazak, među stanovnicima Vladivostoka je počela da kruži priča da nazubljena legura pripada NLO. Međutim, ruski naučnici ne žure da daju glasne izjave, i prije se odlučuju za dodatno istraživanje predmeta.

- Krajnje čudan i gotovo neobjašnjiv artefakt koji smo pronašli u uglju, slučaj je koji za naše vrijeme nije ni izdaleka usamljen - kažu naučnici u Rusiji. - Međutim, neobični pronalasci dovode nas u ćorsokak, pošto potkopavaju fundamentalne koncepcije savremene nauke.

 

Portal Analitika