Abiznis

SEKULIĆ: Cijene usluga po mjeri potrošača

sekulic27Cijene korišćenja mobilne telefonije u Crnoj Gori su ispod prosjeka cijena i u regionu i u odnosu na države Evropske unije kazao je Pobjedi prvi čovjek Agencije za telekomunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore Zoran Sekulić.

SEKULIĆ: Cijene usluga po mjeri potrošača
Portal AnalitikaIzvor

- Naime, na našem tržištu korisnicima je dostupan veliki broj paketa u kojima su tarife, kako za govorne usluge, tako i za usluge prenosa podataka odnosno pristupa internetu, utvrđene na način da su paketi iz ponude operatera prilagođeni odgovarajućim kategorijama korisnika - kaže Sekulić.

On napominje da se u analizi Agencije, koja je obuhvatila pakete koji se nalaze u ponudi crnogorskih operatera, u odnosu na ponuđene pakete operatera u regionu, došlo do zaključka da crnogorski operateri u većini slučajeva imaju najniže cijene SMS poruka.

- Ističemo da je kod operatera u regionu sve prisutnija naplata uspostave poziva, dok kod nas u najvećem broju paketa koji su u ponudi ne naplaćuje se ta vrsta naknade. Sve cijene i uslovi pružanja usluga su javno dostupni na razne načine: putem korisničkih ugovora, na internet stranici operatera i Agencije, u poslovnicama operatera i pozivom na telefonske brojeve korisničkih servisa operatera. Dakle, postoje različite mogućnosti da se korisnici u potpunosti informišu o cijenama usluga - naglasio je Sekulić.

On smatra da do neinformisanosti korisnika dolazi zbog njihove nezainetresovanosti, jer su prema njegovim riječima, stvorene mogućnosti da dobiju sve potrebne informacije.

 

Portal Analitika