Vaterpolo

BRGULJAN: Daćemo sve od sebe u narednim mečevima jer ulog nije mali

Drasko27Crna Gora sa šest bodova iz dvije utakmice protiv direktnih rivala za prvo mjesto ima više nego realne šanse da ode na finalni turnir Svjetske vaterpolo lige. Nakon velike pobjede nad Hrvatskom (13:10), potom i nad Grčkom (11:9), u trećem i četvrtom kolu ih očekuju mečevi protiv Turske i Hrvatske. Crnogorski vaterpolo reprezentativac Draško Brguljan u izjavi za Portal Analitika kaže da će, iako bez par standardnih prvotimaca, dati sve od sebe u narednim mečevima i da se nada da pobjede neće izostati.

BRGULJAN: Daćemo sve od sebe u narednim mečevima jer ulog nije mali
Portal AnalitikaIzvor

- Protiv Turske smo apsolutni favoriti, i tu ne bi trebalo da bude problema. Ukoliko ne potcijenimo protivnika, a nadam se da nećemo, biće to dobar trening za uvod u najvažniju utakmicu ovog dijela takmičenja sa Hrvatskom - kaže Brguljan i dodaje:

- Mislim da nemam ništa novo da kažem o Hrvatima - olimpijski prvaci i u zadnjih 7,8 godina sa skoro svih takmičenja donose medalje. Malo su podmladili ekipu, ali mislim da smo mi mnogo više. Fizički izuzetno jaka ekipa, odlično pripremljena, koja zna da igra velike utakmice. Ipak, kao i svi i oni imaju mana, tako da se nadam da ćemo to znati da iskoristimo. Igramo na našem bazenu, u Kotoru, siguran sam da ce bit lijepa atmosfera i da će biti uživanje igrati jedan ovako velik meč, jer zaista ulog nije mali - pojašnjava Brguljan.

On za Portal Analitika ističe da je ubijeđen da naša reprezentacija ima kvalitet i snagu da ostvari pobjede u narednim mečevima.

- Ubijeđen sam da imamo kvalitet i snagu da pobjedimo ponovo kao sto je bio slučaj u Zagrebu. Iako još uvijek ne znamo u kojem ćemo sastavu igrati, jer Čučković i Radović sigurno neće igrati, a Šćepanović je takođe bolestan i male su šanse da zaigra. Što je tu je, ko bude igrao daće sve od sebe, nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu - zaključio je Brguljan.

Meč protiv Turske se igra 30. januara u Istanbulu, dok će naši reprezentativci biti domaćini selekciji Hrvatske u utakmici koja se igra u Kotoru 2. februara. Plasman na finalni turnir izboriće samo pobjednici grupa. Domaćin turnira, koji će biti odigran od 11. do 16. juna, biće naknadno određen. Trofej brani Hrvatska.

A.P.

Portal Analitika