Košarka

Bodiroga postaje prvi covjek evropske košarke!

BodiroggaDejan Bodiroga, proslavljeni srpski reprezentativac i aktuelni potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije, bice novi predsjednik FIBA Evrope! Kako „Blic“ saznaje, srpska kuca košarke dala je zeleno svijetlo Bodirogi za ovu funkciju, na kojoj ce zamijeniti Islandanina Olafa Rafnsona, i to prije kraja njegovog mandata, koji istice za godinu dana.

Bodiroga postaje prvi covjek evropske košarke!
Portal AnalitikaIzvor

Legendarni kapiten ''plavih'' ispunjava sve uslove da obavlja ovu prestižnu ulogu pošto je kao igrac ostavio dubok trag u evropskoj košarci i bio proglašavan za najboljeg na kontinentu. Ostvario je brojne kontakte i prijateljstva sa klubovima i ljudima iz ovog sporta. Posljednje dvije godine s uspjehom je obavljao funkciju drugog covjeka srpske košarke, cime je zaslužio ulaznicu u FIBA.

- To je visoka funkcija koja donosi veliku odgovornost i koja traži objektivnost, mirnocu, rješavanje problema, a to su osnovni motivi za Bodirogu. Medutim, Dejan nema iskustvo, ali ovo za njega može biti ogroman izazov jer je FIBA Evrope trenutno u lošoj situaciji i sa brojnim problemima - kaže za “Blic” Bora Stankovic, pocasni generalni sekretar FIBA i predsjednik KSS.

Iza Bodiroge, pored KSS, stali su i eminentni evropski klubovi, ali i veliki savezi (Španija, Grca, Italija, Rusija, Francuska…), gdje se u nekima od ovih zemalja proslavio kao igrac.

Portal Analitika