Svijet

Brod za okeanografska istraživanja u potrazi za Misonijem

misoni26Brod za okeanografska istraživanja pretražice morsko dno na mjestu gdje su poslije avionske nesrece nestali direktor italijanske modne kuce Misoni, Vitorio Misoni i još pet osoba, saopštila je danas vlada u Karakasu, prenose svjetske agencije.

Brod za okeanografska istraživanja u potrazi za Misonijem
Portal AnalitikaIzvor

Mali privatni avion nestao je 4. januara sa radara ubrzo po polijetanju sa ostrva Los Rokos, a trebalo je da doputuje u Karakas koji je samo 140 kilometara udaljen od tog ostrva.

Ocekuje se da ce brod na mjesto nesrece stici pocetkom februara i skenirace morsko dno u potrazi za olupinom aviona, najavila ministarka za avio i pomorski saobracaj Elsa Gutieres.

Italijanski ambasador u Venecueli Paolo Serpi rekao je da je brod za okeanografska istraživanja u vlasništvu medunarodne kompanije i da su se zvanicnici Italije i Venecuele dogovorili da ga iznajme.

- U svijetu ima nekoliko ovakvih brodova. U ovom slucaju je potrebno istražiti dubine od 2.000 metara - rekao je Serpi.

On je dodao da ce brod istovremeno tražiti dvije olupine pošto avion koji je na istom mjestu nestao prije cetiri godine nikada nije pronaden. U nesreci koja se dogodila 4. januara 2008. nestalo je 14 ljudi, osam Italijana, jedan Švajcarac i petoro Venecuelanaca.

Vitorio Misoni je najstariji sin osnivaca kompanije Otavija koji, iako ima 91 godinu, i dalje aktivno ucestvuje u porodicnom biznisu modne kuce Misoni.

Vitorio Misoni smatra se ambasadorom te kuce i posebno je zaslužan na širenje na azijsko tržište.

 

Portal Analitika