Abiznis

Kneževic i Rezart Taci dogovaraju buducu saradnju

kneztaciokPredsjednik Atlas Grupe Duško Kneževic sastao se sa albanskim biznismenom Rezartom Tacijem, vlasnikom Taci Grupe i liderom u energetici, sa kojim je razgovarao o buducoj saradnji ove dvije regionale korparacije.

Kneževic i Rezart Taci dogovaraju buducu saradnju
Portal AnalitikaIzvor

Taci, u Albaniji kroz kompaniju Armo upravlja sa dvije jedine rafinerije nafte, jednim od najvecih lanaca benziskih pumpi Taçi Oil sa kojima pokriva 60 odsto tržista. A Vetro Enerdži (Energy), konzorcijumu u kojem je Taci vecinski vlasnik, trenutno je u preugovaorima sa vladom oko detalja preuzimanja Albpetrola nakon dobitne ponude na tender za privatizaciju ove nacionalne albanske energetske kompanije.

Taci je zainteresovan za širenje svojih poslovanja na teritoriji Balkana u oblastima energetike i finansija i na preporuku internacionalnih dionicara i partnera njegove kompanije juce u se u Podgorici sastao sa osnivacem Atlas Grupe.

Teme razgovora sa Kneževicem bile su predstojeci tender za eksplotaciju nafte i gasa , saradnja u bankarskom sektoru kao i intezivnija saradnja i zajednicki nastup u drugim granama u kojima kompanije posluju .

Taci je sem energetike, poznat i po internacionalno povezanom poslovanju. U albanskoj i italijanskoj javnosti cesto je povezivan sa prvoligašem AC Milan-om i njegovim vlasnikom Berluskonijem.

joskneztaciok

 

 

 

Portal Analitika