Abiznis

Postignut dogovor o isporuci struje Željezari

zeljezaraslajdPredstavnici Elektroprivrede (EPCG) i Toscelika /Toscelik/, prema informacijama agencije Mina-business, postigli su dogovor o isporuci elektricne energije nikšickoj Željezari, a ugovor bi trebalo da bude potpisan u ponedjeljak.

Postignut dogovor o isporuci struje Željezari
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjem sastanku sa predstavnicima EPCG, izvršni direktor Željezare Toscelik potvrdio je da ce ugovor o isporuci struje biti potpisan u ponedjeljak, po ranije definisanim uslovima.

Tosceliku je EPCG ponudila cijenu oko deset odsto vecu od ranije netržišne (u zavisnosti od dnevne ili nocne potrošnje).

Ugovor o isporuci struje Željezari bice potpisan na cetiri mjeseca, odnosno za januar, februar, mart i april. Radi se o prvom komercijalnom ugovoru EPCG i Željezare nakon što je Regulatorna agencija za energetiku (RAE) 1. januara prestala da odreduje cijenu struje za kupce prikljucene na prenosni sistem, medu kojima je Željezara.

EPCG je prije Nove godine Tosceliku poslala predlog ugovora o isporuci elektricne energije Željezari, koji je bio inicijalno prihvacen. Pregovori su nakon Nove godine zastali.

EPCG je tražila da se definiše potrebna kolicina elektricne energije za Željezaru na godišnjem nivou, ali njen vlasnik nije siguran u to jer ne zna kolika ce biti proizvodnja u nikšickoj fabrici.

EPCG je do sada nesmetano snabdijevala Željezaru strujom, bez obzira na istek ugovora.

 

 

Portal Analitika