Abiznis

Boškovic: Vlada priprema plan o smanjenju zapošljavanja stranaca

boskovokVlada ce narednih nedjelja predstaviti plan o smanjenju zapošljavanja stranaca, radi obezbjedivanja radnih mjesta radnoj snazi iz Crne Gore, prije svega u toku ljetnje sezone, najavio je ministar rada i socijalnog staranja, Predrag Boškovic.

Boškovic: Vlada priprema plan o smanjenju zapošljavanja stranaca
Portal AnalitikaIzvor

“Da pokušamo naci nacin da se i nakon sezone uz participaciju države ta radna mjesta zadrže i da to ne bude klasicno sezonsko zapošljavanje vec zapošljavanje u produženom trajanju“- naveo je Boškovic.

On je bio u radnoj posjeti Zavodu za zapošljavanje Crne Gore gdje su mu predstavljeni svi planovi i projekti te institucije u ovoj godini, kao i problemi sa kojima se Zavod suocava u domenu teško zapošljivih osoba.

- Prezentirani su svi planovi i projekti Zavoda u ovoj godini, problemi sa kojima se suocava u domenu teško zapošljivih osoba, a dotakli smo se i obavezne bolje komunikacije izmedu institucija sistema kako bismo se u narednom periodu uhvatili u koštac sa nekim devijantnim pojavama koje su se definisale, prije svega na tržištu rada kao što je rad na crno, rekao je Boškovic.

Boškovic je dodao da ce se saradnji ministarstva rada i socijalnog staranja, finansija i održivog razvoja i turizma, Zavoda za zapošljavanje i Uprave za inspekcijske poslove u narednom periodu definisati mjere za rješavanje evidentiranih problema.

 

 

 

Portal Analitika