Zabava

Tina Tarner postaje Švajcarkinja

tina25Americka pop legenda Tina Tarner, koja od 1995. živi u Švajcarskoj, uskoro ce dobiti švajcarsko državljanstvo i odreci ce se americkog pasoša, prenijeli su danas švajcarski mediji.

Tina Tarner postaje Švajcarkinja
Portal AnalitikaIzvor

“Veoma sam srecna u Švajcarskoj i ovdje se osjecam kao kod kuce. Ne mogu da zamislim bolje mjesto za život”, kazala je pjevacica dnevniku na njemackom jeziku Blik (Blick).

Tina Tarner (73), rodena kao Ana Me Bulok (Anna Mae Bullock), živi u gradu Kisnahtu, na obali Ciriškog jezera na sjeveru Švajcarske, i vec je obavila testove i razgovore za dobijanje državljanstva.

Pjevacica, poznata po hitovima “Private Dancer”, “Simply the Best” i “What’s Love Got to Do With It?”, morace, ipak, da saceka da njen zahtjev odobre vlasti ciriškog kantona, kao i federalna vlada.

Njena predstavnica za štampu Karin Romberg kazala je listu Cirihse-cajtung da pjevacica želi da “razjasni svoju situaciju”.

“Tina Tarner ce se zato odreci americkog državljanstva”, dodala je.

Tina Tarner, koja je naucila njemacki jezik, preselila se u Švajcarsku 1995, kada je njen dugogodišnji partner Ervin Bah dobio posao u toj zemlji. Bah radi u diskografskoj industriji.

Pjevacica se povukla iz javnosti nakon oproštajne turneje 2008/2009.

 

Portal Analitika