Region

Beograd: Tadic na saslušanju u Prvom osnovnom sudu

25boristadicokBivši predsjednik Srbije Boris Tadic stigao je na saslušanje kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, po tužbi koju je još 2004. godine protiv njega podnio penzionisani nacelnik Uprave za bezbjednost Vojske Srbije i Crne Gore Aco Tomic. Saslušanje Tadica trenutno je u toku, javljaju agencije.

Beograd: Tadic na saslušanju u Prvom osnovnom sudu
Portal AnalitikaIzvor

Prvi osnovni sud u Beogradu za danas je zakazao saslušanje bivšeg predsjednika Srbije, poslije cega bi sudija trebalo da odluci da li ce pokrenuti istragu protiv njega.

Penzionisani general tereti Tadica da je kao ministar odbrane pocinio zloupotrebu položaja, jer je njegovom odlukom penzionisan nakon neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja".

Tomicevom tužbom bili su obuhvaceni i nekadašnji ministar policije Dušan Mihajlovic, šef Biroa za informisanje Vlade Srbije Vladimir Beba Popovic i nacelnik Generalštaba Branko Krga, ali su optužbe protiv njih zastarjele pa bi eventualno mogli da budu pozvani da svjedoce u tom postupku, rekao je Tanjugu Tomicev advokat Goran Petronijevic.

General je u tužbi naveo da su ga bivši tuženi funkcioneri neosnovano povezali sa "zemunskim klanom" i uhapsili suprotno propisima zbog cega je provelo 100 dana u pritvoru.

Zbog neosnovanog boravka u pritvoru Tomicu je kasnije isplacena velika materijalna odšteta od oko šest miliona dinara.

Portal Analitika