Društvo

Zaplijenjeno 13 kg skanka na Debelom brijegu

25skankokSlužbenici Uprave carina i Uprave policije sprijecili su sinoc krijumcarenje oko 13 kilograma opojne droge skank na granicnom prelazu Debeli brijeg.

Zaplijenjeno 13 kg skanka na Debelom brijegu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave carina, Carinski službenik je vanrednom ckontrolom izdvojio za detaljan pregled vozilo marke Folksvagen pasat albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao albanski državljanin U.K., a na mjestu suvozaca se nalazio A.K.

“Carinski i policijski službenici su, u prednjem dijelu vozila, ispod instrument table, pronašli  23 pakovanja oblijepljena ljepljivom trakom i aluminijumskom folijom, u kojima se nalazilo oko 13 kg suve biljne materije tamno zelene boje za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Detaljan pregled je izvršen organolepticki uz korišcenje inspekcijskih ogledala i pomocnog alata. Oduzeti skank ce biti poslat u Forenzicki centar na vještacenje”, navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici su podnijeli Višem državnom tužiocu u Podgorici krivicnu prijavu protiv U.K. i A.K. zbog osnovane sumnje da su izvršili krvicno djelo neovlašcena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Portal Analitika