Politika

GO DPS: Filip Vujanovic predsjednicki kandidat

okficoslajd

Glavni odbor Demokratske partije socijalista, na veceras održanoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Ðukanovic, jednoglasno je odlucio da Filip Vujanovic bude kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore, na predsjednickim izborima zakazanim za 7. april 2013. godine, saopšteno je iz DPS-a.

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista ranije danas predložilo je Vujanovica za predsjednickog kandidata te partije.

GO DPS: Filip Vujanovic predsjednicki kandidat
Portal AnalitikaIzvor

Glavni odbor je izrazio uvjerenje u sigurnu pobjedu Filipa Vujanovica koji ce, kao predsjednik svih gradana Crne Gore, nastaviti da doprinosi daljem napretku demokratskih procesa, razvoju multietnickog, multikonfesionalnog i multikulturnog sklada, unaprjedenju medunarodne saradnje i ugleda Crne Gore, te ukupnom razvoju države.

Glavni odbor je takode istakao izuzetan uspjeh koji je Vujanovic, kao predsjednik Države, postigao u prethodnom periodu. To su najbolje garancije da ce kandidatura Filipa Vujanovica imati najširu podršku politickih partnera DPS-a, ali i drugih društveno-politickih subjekata, zakljuceno je na današnjoj sjednici.

Prema nezvanicnim saznanjima Analitike u Predsjedništvu DPS-a smatraju da nema ustavno-pravnih smetnji za ponovnu kandidaturu predsjednika države.

- Vujanovica ne bi ni predložili za predsjednickog kandidata da nijesmo sigurni da je sve po Ustavu, rekao je izvor Analitike.

Vujanovicu ce ukoliko bude izabran za predsjednika to biti treci mandat na funkciji šefa države .Socijalemokratska partija, koalicioni partner DPS-a ranije je saopštila da nece podržati kandidaturu aktuelnog šefa države.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapic ranije je ocijenio da je eventualna kandidatura Vujanovica neustavna.

 

 

241go2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

241go3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

241go4

 

Portal Analitika