Abiznis

Krivokapic: Tražimo ocuvanje radnih mjesta

radeRadnici Kombinata aluminijuma (KAP) konacnu odluku o smanjenju plata donijece u ponedjeljak, najavio je predsjednik Sindikata Aluminijuma, Rade Krivokapic i dodao da zaposleni traže ocuvanje radnih mjesta i proizvodnje u fabrici.

Krivokapic: Tražimo ocuvanje radnih mjesta
Portal AnalitikaIzvor

Pregovori predstavnika sindikata sa menadžmentom i predstavnikom Vlade u Bordu direktora KAP-a Nebojšom Dožicem poceli su danas, gdje se razmatralo nekoliko varijanti i mogucnosti.

Krivokapic je agenciji Mina-business kazao da ce prihvatiti pricu o smanjenju plata, ali zauzvrat radnici traže ocuvanje radnih mjesta i proizvodnje u fabrici.

»Menadžment je predocio šta je to što bi moglo doprinijeti ocuvanju proizvodnje i redovne isplate licnog dohotka, a mi smo iznijeli svoje argumente. Mislimo da je problem mnogo veci i da se time ne rješava problem KAP-a«, ocijenio je Krivokapic.

On je dodao da su ponudene tri varijante na koje ce se odluciti ovih dana.

»Sindikat ce obaviti razgovore sa zaposlenima i svojim organima tako da bi u ponedjeljak trebalo da donesemo odluku«, rekao je Krivokapic.

Dožic je ranije naveo da, s obzirom na tešku situaciju u fabrici, zarade treba da budu smanjene svima, a ne samo radno neangažovanim radnicima, kako je ranije predložio ruski menadžment.

Zaposleni u KAP-u primili su puni iznos decembarske zarade, jer je menadžment odustao od odluke da za taj mjesec smanji plate radno neangažovanim radnicima.

 

 

Portal Analitika