Zabava

Savjeti za šminkanje smedih ociju

2401ociAko vam cesto ponestane ideja za šminkanje svojih divnih smedih ociju, procitajte naše savjete. Vikend stiže, a vaš novi mejk ap izgled oduševice okolinu.

Savjeti za šminkanje smedih ociju
Portal AnalitikaIzvor

Napravite kombinaciju tamne i svijetle senke: Jedan dobar savjet da naglasite svoje braon oci jeste da ih vizuelno ucinite vecim tako što cete koristiti sjenku za oci kontrastnih nijansi kao što su breskva i narandžina kora, ili svijetlo braon senka u kombinaciji sa tamnom cokoladom. Ovakve kontrastne kombinacije naglasice vaše oci.

Koristite sedefastu senku : Savjetujemo da u ostatku šminke ne pretjerujete sa šljokicama. Preporucujemo da prvo stavite sjenku po sopstvenom izboru, a onda samo uzmete malo neutralnog sedefa na prst i premažete preko ociju.Ovo ce biti odlican nacin da naglasite braon oci bez pretjerivanja.

Plavetnilo sa ajlajnerom: Morate biti samouvjereni ako mislite da iznesete ovaj izgled. Ukoliko ste stidljivi ovakav mejk ap može vrlo lako biti potpuni promašaj. Elektricno plave oci stvaraju savršen kontrast sa braon ocima. Zato sljedeci put kada krenete na zabavu stavite plavu senku sa tamno braon ajlajnerom. Trepavice namažite mornarsko plavom maskarom.

Rozikaste podloge, rumenila i karmini: Iako se savjeti uglavnom odnose na šminkanje ociju, dobro rumenilo takode može istaci vaše oci na pravi nacin. Mnoge holivudske zvijezde koriste suptilno rozikaste podloge, rumenila i karmine što cini da njihove braon oci budu upadljive.

Metalik senka i ajlajner : Da li volite metalik senke? One nikada ne izlaze iz mode. Ali morate znati da ih koristite na pravi nacin kako biste na pravi nacin naglasili svoje oci – jednostavno je, ne brinite. Najbolje je koristiti metalik sivu i zamazati je na cetkicu, papirnu maramicu ili prst. Ona ce vam dati pomalo neuredan ali seksi izgled, a naglasice vaše braon oci tako da cete biti oduševljeni.

(b92.net, foto: brasseriealize.blogspot.com)

Portal Analitika