Svijet

Papa apeluje na katolike da koriste Fejsbuk i Tviter

sotonaPoglavar Rimokatolicke crkve papa Benedikt XVI apelovao je danas na katolike da što više koriste društvene mreže koje su, kako je ocijenio, prostor za dijalog i debatu i gdje razum i odgovornost treba da pobijede "neumjerene" navode i "senzacionalizam".

Papa apeluje na katolike da koriste Fejsbuk i Tviter
Portal AnalitikaIzvor

Fejsbuku (Facebook), Tviteru (Twitter) i drugim društvenim mrežama potrebni su svi koji su svjesni važnosti dijaloga i logickog argumentovanja, rekao je Benedikt u godišnjoj poruci o društvenoj komunikaciji, ali je i izrazio žaljenje zato što neumjereni navodi i senzacionalizam nekada pobijede razum, prenosi Blic.

Društvene mreže, prema njegovim rijecima, mogu da doprinesu unaprijedenju svih vidova dijaloga i debate koje mogu da ojacaju "harmoniju medu ljudima".

Naglašavajuci da mreže na internetu cine dio društvenog života i da nijesu "paralelni ili potuno virtuelni svijet", Benedikt je kazao da se na društvenim mrežama sve više raspravlja o vjeri.

Papa Benedikt ima nalog na Tviteru na devet jezika i 2,5 miliona onih koji ga prate, medu kojima se jedan dio služi društvenom mrežim da bi mu uputio uvrede.

Svake godine povodom praznika Svetog Franje Saleškog, Vatikan objavi papinu poruku koja ce biti emitovana 12. maja na Dan svjetskog dana komunikacija.

Portal Analitika