Društvo

Telenor radionica: Sigurni Internet i pravilna upotreba racunara

2401telenorKompanija Telenor ce sjutra u saradnji sa udruženjem Roditelji i ambasadorima sigurnog Interneta organizovati dvije radionice na temu sigurnog Interneta i pravilne upotrebe racunara i Interneta.

Telenor radionica: Sigurni Internet i pravilna upotreba racunara
Portal AnalitikaIzvor

Polaznici ove radionice ce biti djeca zaposlenih u Telenoru i clanova udruženje Roditelji, uzrasta 9 do 14 godina. Po modelu ovih radionica bice radene i radionice u 25 osnovnih škola koje ucestvuju u projektu.

Naredna aktivnost je druga trening radionica za ambasadore sigurnog Interneta i bice organizovana u prvoj polovini februara. Na ovoj trening radionici ce se okupiti ambasadori sigurnog Interneta prve i druge generacije, njih 60, kako bi podijelili iskustva i pripremili sa za tromjesjecni process vršnjacke edukacije koji ce uslijediti odmah nakon trening radionice.

Projekat na temu sigurnog Interneta ima za cilj pružanje edukacije i vještina crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jacanje osjecaja sigurnosti u digitalnom okruženju.

Telenorov projekat ''Spajamo generacije'' koji je uspješno realizovan u prvoj polovini ove godine, nastavljen je u septembru i to pod sloganom ''Osvoji Internet, surfuj pametno!''.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstve prosvjete, a u saradnji sa Udruženjem Roditelji.

Portal Analitika