Ostalo

Ðokovic: Ne mogu bolje od ovoga

DJokovi45Nakon što je u polufinalu Australijan opena deklasirao Španca Davida Ferera sa 6:2, 6:2, 6:1, Novak Ðokovic je istakao da teško da može da odigra bolje nego što je to uradio u tom mecu.

Ðokovic: Ne mogu bolje od ovoga
Portal AnalitikaIzvor

"Ne mislim da mogu da igram bolje od ovoga. Osjecao sam se samouvjereno od samog starta, iako sam bio svjestan Davidovih kvaliteta, ali ovo je definitivno bio jedan od najboljih nastupa u mojoj karijeri", rekao je na pocetku svoje analize Ðokovic.

On se potom osvrnuo na rivala, od kog je izgubio pet od 15 odigranih meceva:

"Prije meca sam rekao da je on jedan od najpoštovanijih tenisera, toliko godina se takmici i znam da iskusio mnogo toga, a prošle godine je osvojio sedam titula. To dovoljno govori o njemu, ali i cinjenica da se jako poboljšao na tvrdoj podlozi, iako je specijalista za nastupe na šljaci. Ali, odigrao sam nevjerovatan mec, pa mogu samo da mu poželim sjajan nastavak sezone", rekao je Ðokovic. adam se da cu moci da ponovim nešto ovako u finalu", rekao je najbolji teniser sveta.

Njega do finala cekaju dva dana odmora.

"Probacu da to vrijeme iskorim na pravi nacin. Da vizualizujem one dobre stvari koje sam imao u polufinalu, da ne pretjeram sa treninzima i spremim se za finale. Vrlo sam uzbuden što sam u priilci da osvojim novu titulu na Australijan openu. Ovo je moj omiljeni Grend slem, volim ovaj teren (Rod Lejver arena), volim ovu publiku", istakao je Ðokovic, na oduševljenje navijaca.

A o narednom rivalu, Federeru ili Mareju, kaže da ce, za pocetak, uživati u njihovom medusobnom okršaju.

"Ko ne želi da glede polufinale Federer - Marej? Uživacu. Imacu dva dana odmora i to mi daje dovoljno vremena da se spremim za naredni izazov, ko god mi bude protivnik", zakljucio je Novak Ðokovic. (Blicsport)

Portal Analitika