Fudbal

Vucic organizovao ponocni sastanak pomirenja Džajica i Covica?

dzajic24Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic organizovao je sastanak pomirenja na kome su se, poslije sukoba, našli predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajic i potpredsjednik crveno-bijelih Nebojša Covic koji su se prethodno fizicki sukobili na Marakani, prenosi Blic sport.

Vucic organizovao ponocni sastanak pomirenja Džajica i Covica?
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi Sportski žurnal, Vucic je oko ponoci organizovao ovaj sastanak, ali on nije održan na Marakani, niti je u ovom trenutku poznato kakav je epilog.

Dvojica visokih funkcionera crveno-bijelih sukobili su se u srijedu na Marakani, gdje je Džajic, navodno, udario ili za malo promašio Covica poslije krace prepirke i nakon toga napustio stadion uz odluku da podnosi ostavku.

"Izmedu nas vec neko vrijeme postoji rasprava po nekim pitanjima vezanim za funkcionisanje kluba. Iako su odluke Upravnog odbora bile jednoglasne, sve cemo kroz klupske strukture riješiti u našoj kuci. Ne želim ništa više da komentarišem", izjavio je Covic za "Sportski žurnal".

Povodom nezapamcenog incidenta u cetvrtak ce se sastati Odbor za hitna pitanja Crvene zvezde i razmatrati dalje korake zbog navodne Džajiceve ostavke na funkciju predsjednika kluba.

Pojedini funkcioneri crveno-bijelih ranije izjavili su da nemaju informacije o incidentu i izrazili uvjerenje da Džajic ipak ostaje na celu kluba.

Covic je nedavno javno kritikovao Džajica i njegove saradnike da sporo rade i ne rješavaju nagomilane probleme u klubu. Kao primjer toga, Covic je naveo da nijesu potpisani sporazumi sa užickom Slobodom i cacanskim Borcem o regulisanju dugova, poslije cega bi ovi klubovi trebalo da povuku mjenice.

A Zvezda je u prilicnim problemima zbog finansija. Podsjetimo, Vladan Lukic i njegova garnitura u rukovodstvu je udvostrucila dug na više desetina hiljada eura. Požar se sve više širio, a onda je sredinom novembra prošle godine, Radna grupa na celu sa Džajicem došla na Marakanu da vrati na noge posrnulog giganta. Treca Zvezdina zvijezda se poslije osam godina vratila na mjesto uspjeha i zajedno sa Covicem i saradnicima krenula u uzdizanje tima.

Na izborima za predsjednika Džajic je bio jedini kandidat, izabran je na mjesto prvog covjeka i sve je tokom prethodna dva mjeseca funkcionisalo kao u srecnoj porodici. Covic se bavio provjerom finansijskog stanja, otpisivanjem i vracanjem dugova. Cak je i princ prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vlasnik Mancester sitija, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan posjetio Zvezdu i najavio moguca ulaganja u klub.

Džajic je najavljivao kako želi stabilnu Zvezdu koja ce igrati u Evropi a u Srbiji osvajati titule, radilo se i na normalizaciji odnosa sa celnicima vjecitog rivala. Sve je išlo željenim putem, fudbaleri su poslije jesenjeg dijela i pauze otišli na pripreme i ništa nije slutilo na zlo, a onda se sve srušilo u samo jednom danu.

Srijeda, 23. januar sigurno ce uci u anale srpskog sporta. U danu kada je štoper Milan Jovanovic vracen sa priprema zbog konzumiranja alkohola u hotelu, Zvezda je pretrpjela još bolniji udarac.

Portal Analitika