Abiznis

Nemanja Pavlicic podnio ostavku

nemanjaokPomocnik Ministarstva finansija za budžet Nemanja Pavlicic, podnio je juce ostavku na tu dužnost iz licnih razloga, saznaje Portal Analitika. Pavlicic, koji slovi za finansijskog eksperta, je godinama nazad bio kljucni covjek Ministarstva finansija.

Nemanja Pavlicic podnio ostavku
Portal AnalitikaIzvor

Kao pomocnik ministra za budžet,  je odredivao visinu budžeta budžetskim jedinicama. Od kada je on došao na celo tog resora javna potrošnja je smanjena za 380 miliona eura.

Prema saznanjima Portala Analitika, ministar finansija Radoje Žugic je želio da Pavlicic ostane u njegovom timu, ali je Pavlicic ostao pri svom stavu.

U periodu od 2003.-2006. godine Pavlicic obavljao je poslove savjetnika ministra za medunarodne finansijske institucije i pristup Evropskoj uniji u Kabinetu ministra za medunarodne ekonomske odnose bivše državne zajednice Srbija i Crna Gora. Od 2006. do 2009. godine je nacelnik Odsjeka za upravljanje dugom, analizu zaduženosti, upravljanje gotovinom i odnose sa inostranstvom u Ministarstvu finansija Crne Gore. U avgustu 2009. godine imenovan je za pomocnika ministra za budžet u Ministarstvu finansija Crne Gore.

Portal Analitika