Društvo

Pavicevic obišao buduci strjeljacki centar u Baru

strjeljana2okPredsjednik Opštine Bar Žarko Pavicevic obišao je danas jedan od objekata barske kasarne u kome se privode kraju radovi na adaptaciji  prostora u savremeni streljacki centar, saopšteno je iz Pavicevicevog kabineta.

Pavicevic obišao buduci strjeljacki centar u Baru
Portal AnalitikaIzvor

Na osnovu sporazuma o saradnji Ministarstva odbrane, Opštine Bar i Streljackog kluba „Mornar“ iz Bara, prije nešto više od pola godine zapocelo se sa gradevinskim radovima koji bi uskoro trebalo da se završe. Nakon toga bice podnesen zahtjev Medunarodnoj sportskoj streljackoj federaciji (ISSF) da akredituje streljacki centar kao trenažni i razvojni centar ove organizacije.

Predsjednik Opštine je izrazio zadovoljstvo što ce grad Bar uskoro dobiti još jedan sportski objekat.

- Moram da priznam da je adaptacija ovog objekta zaista prevazišla moja ocekivanja i da sam impresioniran kako streljacki centar izgleda. Raduje me cinjenica što ce Bar dobiti još jedan izuzetan sportski objekat koji ce koristiti ne samo strijelcima, vec i pripadnicima Vojske Crne Gore i rekreativcima. Ocekujem da cemo ubrzo u njemu organizovati i neka prestižna takmicenja, kao i pripreme strijelaca iz cijelog svijeta – rekao je Pavicevic, saopšteno je iz njegovog kabineta.strjeljanazad

Direktor SK „Mornar“ Željko Todorovic, koji je dugi niz godina bio trener streljackih reprezentacija Francuske, Danske i Italije, uvjeren je da ce Bar dobiti najsavremeniju streljanu, ne samo u regionu, vec i mnogo šire.

- Zahvaljujuci izuzetnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i lokalnom upravom, Bar ce dobiti streljacki centar koji je graden po najstrožim medunarodnim standardima. Vjerujem da cemo nakon završetka radova u kratkom roku dobiti i ISSF akreditaciju, tako da cemo biti u mogucnosti da organizujemo kako pripreme, tako i medunarodna streljacka takmicenja – kazao je Todorovic.

 

Portal Analitika