Društvo

Vucinovic: Metalni krst sa Gradine uklonili oni koji su ga i postavili

krstokNacelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vucinovic potvrdio je Portalu Analitika da je metalna konstrukcija u obliku krsta sa cetiri ocila, koja je 6. januara postavljena  na brdo Gradina iznad Risna, uklonjena. On je istkao da krst koji je postavljen na Badnji dan ove godine, nije onaj isti “veliki krst” koji je kotorska komunalna policija uklonila prošle godine, vec neki manji  koji se diže po potrebi.

Vucinovic: Metalni krst sa Gradine uklonili oni koji su ga i postavili
Portal AnalitikaIzvor

- Konstrukcija koju su bili postavili nije onaj veliki metalni krst koji je komunalna policija uklonila prošle godine vec manji krst koji vjernici za praznike postave i kasnije sami uklone. Ta konstrukcija, za koju nijesam ni siguran da je krst, je vjerovatno uklonjena od strane onih koji su je postavili – rekao je Vucinovic.

On je kazao da je komunalna policija Kotora uradila “sve što je bilo u njihovoj nadležnosti”.

- Uradili smo sve po propisima i zakonskoj procedure. Mi nijesmo istražni organi da trcimo uvjek kad se ta konstrukcija postavi – rekao je Vucinovic.

Metalni krst sa cetiri ocila, koji je prije nešto manje od godinu dana uklonila kotorska komunalna policija, ponovo je bio postavljen 6. januara, uoci badnjeg dana, na brdo Gradina iznad Risna.

Krst je stavljan na isto mjesto odakle je bio uklonjen i prikljucen na agregat tako da je svijetlio na Badnje vece.

Komunalna policija Kotora uklonila je metalnu konstrukciju koja se nalazila u podnožju brda iznad Risna, sredinom januara prošle godine.

Metalna konstrukcija postavljena na brdo Gradina prije novogodišnjih praznika, bila je uklonjena sa tog mjesta po nalogu komunalne policije. Slicna konstrukcija u obliku krsta od dvije ukrštene cijevi bila je postavljena u podnožju brda u noci 26. januara prošle godine.

Gradjani Risna, njih 260, potpisali su zatim peticiju u kojoj su izrazili protest zbog uklanjanja krst iznad tog crnogorskog primorskog grada. 
Potpisnici peticije su izrazili zabrinutost zbog, kako su naveli, ostrašcenosti i nacina na koji su se zvanicnici opštine Kotor obrušili na metalni krst sa cetiri ocila, pod izgovorom da taj simbol navodno uznemirava gradjane.

foto: in4s

Portal Analitika