Politika

Kaluderovic: Uskoro biznis forum sa egipatskim investitorima

2301kaludjerovic1Savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Nebojša Kaluderovic sastao se danas sa ambasadorima Egipta, Mohamedom Abdel Hakamom, i Ceške Republike Hanom Hubackovom.

Kaluderovic: Uskoro biznis forum sa egipatskim investitorima
Portal AnalitikaIzvor

Kaluderovic je sa njima razgovarao o pojedinim pitanjima bilateralnih odnosa i saradnje na regionalnom planu.

U razgovoru sa ambasadorom Egipta istaknut je znacaj dobrih politickih odnosa na kojima u narednom periodu potreba treba jacati ekonomsku saradnju, pri cemu je ispoljeno interesovanje Vlade Egipta da se kroz potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti ekonomije, turizma i pomorskog saobracaja kreiraju uslovi za realizaciju znacajnih infrastrukturnih projekata i privlacenje egipatskih investitora. U tom kontekstu je bilo rijeci i o organizovanju biznis foruma.

2301kaludjerovicTokom susreta sa ambasadorkom Ceške Republike, razgovarano je, izmedu ostalog, o pojacenom interesu ceskih kompanija za investiranje u oblasti energetike i iskorištavanja potencijala koje Crna Gora posjeduje u poljoprivrednom sektoru kao i  produbljivanju saradnje u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ukljucujuci i eksperstki nivo. Bilo je rijeci i o korišcenju iskustava na regionalnom planu, posebno funkcionisanja Višegradske grupe.
Portal Analitika