Politika

Susret Milica sa ambasadorom Slovenije i šefom Misije OEBS-a

2301milicoebsPredsjednik Socijalisticke narodne partije Srdan Milic primio je danas ambasadora Republike Slovenije Vladimira Gasparica i novoimenovanog šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadora Lubomira Kopaja.

Susret Milica sa ambasadorom Slovenije i šefom Misije OEBS-a
Portal AnalitikaIzvor

Tokom odvojenih susreta sa dvojicom zvanicnika, Milic je poželio uspjeh u obavljanju funkcija, uz uvjerenje da ce SNP sa Misijom OEBS-a i Ambasadom Slovenije, imati i dalje dobru saradnju i otvorenu i konstruktivnu komunikaciju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj politickoj situaciji, s posebnim osvrtom na ispunjavanje kljucnih uslova za integrativne procese Crne Gore i jacanje vladavine prava.

2301milicsloPredsjednik Milic je istakao da Crna Gora mora predano da sprovodi politicke i ekonomske reforme i ucini snažnije napore da se ostvare mjerljivi rezultati u oblasti vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije; da se kroz ustavnu reformu dobije nezavisno i efikasno pravosude, što su sve temeljne vrijednosti za  demokratizaciju zemlje i izgradnju demokratskog ambijenta u Crnoj Gori. Predsjednik SNP je naglasio da „ono što  nedostaje je politicki dogovor svih relevantnih aktera o strateškim ciljevima Crne Gore i njenih gradana“.

Takode, Milic je ponovio stav i opredjeljenje SNP, da se ova Partija zalaže za transparentan, mjerljiv i odgovoran odnos prema medunarodnim integracijama, i za neposredno izjašnjavanje gradana na referendumu o punopravnom clanstvu u NATO.

Portal Analitika