Društvo

Crveni krst: Donacija USAID-a vrijedna 14.000 eura

2301ckcgusaid1Crveni krst Crne Gore dobio je danas donaciju vrijednu 14.000 eura od predstavnika Agencije SAD-a za medunarodni razvoj – USAID, saopšteno je iz CKCG.

Crveni krst: Donacija USAID-a vrijedna 14.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Donacija sadrži kompletnu profesionalnu opremu za 12 volontera, pogodnu za teške vremenske uslove, koja ce, prvenstveno, biti korišcena prilikom korišcenja motornih sanki. Crveni krst je ovom prilikom dobio i prikolicu, kao i cetiri elektricna vitla za motorne sanke.

Nabavka ove opreme bila je jedna od aktivnosti u okviru projekta koji se odnosi na vožnju, pružanje prve pomoci i transport humanitarne pomoci, koji je CKCG realizovao uz podršku USAID-ovog projekta ekonomskog razvoja.

- Ukupna vrijednost projekta je 20.800 eura, gdje je USAID obezbijedio sredstva u iznosu od 14.000 eura za nabavku opreme za timove, a Crveni krst sredstva u iznosu od 6.800 eura, koja su upotrijebljena za obuku timova Crvenog krsta za vožnju motornih sanki, pružanje prve pomoci i transport.

Iz Crvenog krsta podsjecaju da im je prošle zime donirano troje motornih sanki za korišcenje tokom zimskih vremenskih nepogoda, u operacijama spasavanja i transporta pomoci. Takode, tim od 12 volontera, koji je regrutovan u saradnji sa opštinskim organizacijama Crvenog krsta iz Kolašina, Berana, Pljevalja i Nikšic, sredinom decembra su bili na obuci za upravljanje motornim sankama, potragu i spašavanje, na osnovama iskustva ekstremnih vremenskih neprilika od pocetka prošle godine.

2301ckcgusaid
Portal Analitika