Politika

Ðukanovic: Bolje reagovati sada, nego kada se probude fiskalni problemi

2301djukanovicmjereIskreno vjerujem da cemo naici na razumijevanje od strane sindikalnih struktura u Crnoj Gori, da ce razumjeti da je pametnije povuci neke poteze sa blažim posljedicama sada, nego neke drasticnije mjere koje bi se morale primijeniti ukoliko bi se produbili problemi u fiskalnoj sferi, kazao je predsjednik Vlade Milo Ðukanovic odgovarajuci na pitanje kakvu reakciju ocekuje o prijedlogu zakona koji ukljucuje krizni porez.

Ðukanovic: Bolje reagovati sada, nego kada se probude fiskalni problemi
Portal AnalitikaIzvor

- Mjere koje smo preduzeli nijesu bile mjere koje predstavljaju naš drag izbor. To su mjere za kojima smo morali posegnuti sa ciljem da doprinesemo što skorijoj fiskalnoj konsolidaciji Crne Gore, i preduzeli smo paket mjera koji je privremen.

Ðukanovic je ponovo rekao da mjere štednje nikada nisu popularne i da uvijek podrazumijevaju odredeno neslaganje „makar onog dijela populacije koje su te mjere neposredno pogodile“.

- Mi smo se trudili da strukturiranjem tih mjera, na neki nacin, ravnomjerno i pravedno raspodijelimo teret takve politike i cini mi se da smo u tome uspjeli. Razgovarali smo, manje-više, sa svim socijalnim partnerima i prije nego što smo se opredijelili za ovaj paket mjera. Naravno da razgovaramo i ovih dana, i da cemo raditi sve do finalizacije u parlamentu.

Premijer je kazao da ce i tu vladini prijedlozi biti na udaru kritike, ali vjeruje da ce socijalni partneri imati razumijevanja.

- Iskreno vjerujem da cemo ipak naici na potrebni minimum razumijevanja i od strane sindikalnih struktura u Crnoj Gori, da ce razumjeti da je pametnije povuci neke poteze sa blažim posljedicama sada, nego neke drasticnije mjere koje bi se, eventualno, morale primijeniti ukoliko bi se produbili problemi u fiskalnoj sferi – zakljucio je on.

Portal Analitika