Politika

ÐUKANOVIC: Sjutra uvece odluka o predsjednickom kandidatu uz poštovanje stavova partnera

2301djukanovicpred

Demokratska partija socijalista (DPS) donijece sjutra odluku o kandidatu za predsjednicke izbore poštujuci stavove koalicionih partnera, prenosi agencija MINA izjavu lidera te stranke Milo Ðukanovic.

ÐUKANOVIC: Sjutra uvece odluka o predsjednickom kandidatu uz poštovanje stavova partnera
Portal AnalitikaIzvor

- Odluka ce biti donesena ove nedjelje. Mi smo u procesu razgovora na tu temu i danas i sjutra, i moja ocekivanja su da cete sjutra vece imati finalni odgovor iz DPS-a - kazao je Ðukanovic obracajuci se novinarima.

Upitan da li ce SDP imati problema nakon izjava da nece podržati Filipa Vujanovica, Ðukanovic je rekao da još nije kazao ko ce biti kandidat DPS-a i da bi razgovor o tome trebalo ostaviti za sjutra.

- Iskreno se nadam da ne. Kao što znate, ova razlika nije prva koja postoji izmedu DPS i SDP, ali smo mi znali veoma civilizovano i politicki kulturno da podnosimo razlike i uvažavamo ono što su specificne potrebe svakog od koalicionih partnera. Siguran sam da ce DPS donijeti odluku o kandidovanju predsjednickog kandidata sa potrebnom senzibilnošcu, u maksimalnoj mogucoj mjeri respektujuci stavove i svojih koalicionih partnera - istakao je Ðukanovic i dodao da stranka na cijem je celu uvijek vodi racuna "da to mora biti onaj koji ima najviše šanse da pobijedi".

Foto: gov.me

Portal Analitika