Region

Džajic podnio ostavku nakon tuce sa Covicem!

2301dzajiccovicPredsjednik beogradskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajic, nakon fizickog obracuna sa potpredsjednikom Nebojšom Covicem, podnio je danas ostavku, objavili su beogradski mediji.

Džajic podnio ostavku nakon tuce sa Covicem!
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da se incident, u kojem je Džajic udario Covica, dogodio na stadionu tog kluba. Džajic je reagovao nakon verbalnih napada i kritika Covica u medijima da on i njegovi saradnici slabo rade. Blic piše da je Džajic udario Covica poslije krace prepirke i otišao sa stadiona, podnijevši neopozivu ostavku.

S druge strane, B92 piše da nema potvrde da je Džajic nakon incidenta sa Covicem rekao izjavio kako „njegova noga više nece krociti na Marakanu“.

Slaviša Kokeza, clan uprave Crvene zvezde, jedini se oglasio povodom sukoba. On je rekao da je sve što se moglo cuti izreceno u afektu i smatra da ne treba tome pridavati preveliki znacaj.

Sukob zbog principa?: Do sukoba Džajica i Covica došlo je zbog ponašanja generalnog sekretara Miodraga Zecevica i plate Nikole Petkovica, saznaje B92. Sukob koji se desio u srijedu popodne nastao je oko Zecevicevih ingerencija, a jedan od razloga je Petkoviceva plata, pošto Covic nije htio da prede preko prvobitno dogovorenih uslova, dok je generalni sekretar ponudio igracu vecu sumu. Po navodima izvora beogradske televizije, Covic zbog štednje i principa nije htio da odstupi od mjesecne plate od 8.000 eura za Petkovica. To je dovelo do Zecevicevih teških rijeci, izrecenih preko telefona Covicu, koji se potom uputio ka stadionu. Tamo je održan sastanak kojem su prisustvovali Covic, Zecevic, Džajic i sportski direktor Zoran Stojadinovic, tokom kojeg je nastavljena rasprava uz dosta teških rijeci. Vrlo brzo, Zecevic je napustio kancelariju, a umjesto da se sukob smiri, rasprava se proširila na to koje su ingerencije predsjednika, ko se za šta pita, ko se previše ili premalo pita. Upravo tada Džajic je pokušao da udari Covica, ali ih je brzo radvojio Stojadinovic. Džajic je zatim uzeo svoje stvari i navodno rekao da njegova noga više nikada nece krociti u klub, a isto je ucinio Moma Gacic, njegov covjek od povjerenja. Ubrzo je i Covic, vidno uzbuden, napustio stadion.

Zvanicne potvrde da je Džajic napustio klub za sada nema, a ocekuje se da ce više informacija biti poznato u cetvrtak. Ukoliko se ispostavi da je to tacno, Džajic ce napustiti „crveno-bijele“ samo pet nedjelja pošto se i formalno vratio na celo kluba, koji je prethodno vodio od 1998. do 2004. godine.

Foto: blic.rs

Portal Analitika