Politika

Abazovic: Pozitivna ce podržati socijalne proteste u ponedjeljak

dritan_abazovic_2012Pozitivna Crna Gora ce podržati mirne socijalne proteste gradana, najavljene za ponedjeljak saopštio je Dritan Abazovic, poslanik Pozitivne Crne Gore.

Abazovic: Pozitivna ce podržati socijalne proteste u ponedjeljak
Portal AnalitikaIzvor

- Na poziv USSCG, poslanici Pozitivne ne samo da ce iz poslanickih klupa podržati inicijativu za neglasanje zakona o kriznom porezu, kojim se gradanima namecu novi nameti, nego ce se i gradanima pridružiti na ovim protestima. Dok poslanici vladajuce koalicije budu u plenarnoj Sali Skupštine branili neodgovornu ekonomsku politiku i legitimisali nove udare na džepove crnogorskih gradana, poslanici Pozitivne ce se ispred Skupštine pridružiti gradanima i na taj nacin svojim licnim primjerom stati u odbranu socijalne pravde za koju se zalažemo - kaže se u saopštenju Abazovica dostavljenom Portalu Analitika.

Abazovic istice da je uvodenje kriznog poreza nepravedno prema socijalno najugroženijim kategorijama.

- Uvodenje kriznog poreza je nepravedno prema socijalno najugroženijim kategorijama, i smatramo da bi oporezivanje moralo biti progresivno, odnosno da najbogatiji slojevi društva placaju više, a da se najugroženije kategorije izostave iz ovog vida oporezivanja. Mirni protesti su demokratski cin iskazivanja nezadovoljstva gradana, koje je u Crnoj Gori nažalost sve ucestalije, i stoga ocekujemo da i kolege poslanici iz vladajuce koalicije u najmanju ruku odlože odluku o uvodenju kriznog poreza, ukoliko pak ne žele da se ovakva neozbiljna inicijativa Vlade implementira u praksi - smatra Abazovic.

Abazovic navodi da bi se budžet ojacao eliminacijom zloupotreba u državnoj administraciji.

- Eliminacijom zloupotreba u državnoj administraciji i nenamjenskim trošenjem državnih sredstava ojacao bi se državni budžet, i samim tim ne bi postojala potreba za uvodenjem ovakvih poreza. Stoga, sva odgovornost pada na Vladu Crne Gore koja racionalnijom politikom mora štititi javni interes, a narocito najugroženije slojeve društva – zakljucio je Abazovic.

Portal Analitika