Svijet

Sarkozi napušta Francusku zbog poreza?

2301_SarkoziKako pišu britanski mediji francuski predsjednik Nikola Sarkozi planira da se preseli u London zbog velikih poreskih opterecenja u Francuskoj.

Sarkozi napušta Francusku zbog poreza?
Portal AnalitikaIzvor

- Sarkozi naime planira da u Londonu osnuje investicioni fond vrijedan više od milijardu funti – prenosi srpski portal B92.

Podsjecamo da poreska stopa u Francuskoj iznosi 75 odsto.

Prema navodima londonskog „Standard“-a, francuski predsjednik i njegova supruga Karla Bruni vec su izabrali bogatu cetvrt Saut Kensington kao kraj u Londonu u kome žele da žive.

- Sarkozi se inace nalazi pod istragom zbog korupcije u Francuskoj, tako da bi njegovo „izbjeglišto“ izazvalo veliki šok – stoji na B92.net.

Istraživacki novinski sajt „Mediapart“ objavio je da su nacrte „londonskog plana“ pronašli detektivi na Sarkozijevom kmpjuteru. Predsjednik Francuske treba da bude svjedok u aferi „Betankur“ za koju se tereti da je izbornu kampanju iz 2007. godine finansirao ilegalnim donacijama najbogatije žene u Francuskoj, Lilijan Betankur - vlasnice „Loreala“. Protiv Sarkozija se vodi više istraga, medu kojima su istrage u vezi sa prodajom naoružanja Pakistanu, kao i sa korišcenjem novca poreskih obveznika u svrhe istraživanja javnog mnjenja koje su radili njegovi prijatelji.

Ako se Sarkozi sa suprugom preseli u London, pridružice se poznatom francuskom glumcu Žeraru Depardjeu koji je da bi izbjegao placanje poreza prihvatio rusko državljanstvo.

 

 

Portal Analitika