Društvo

Popovic: Optužbe Rastoder i Cupic su mobing nada mnom (VIDEO)

popovic

Predsjednik Skupštine SSCG, Danilo Popovic, na konferenciji za medije koju je obilježila žucna rasprava, odbacio je optužbe koje su dan ranije na njegov racun iznijeli predstavnici Strucne službe, Senka Rastoder i Vukadin Cupic.

Popovic: Optužbe Rastoder i Cupic su mobing nada mnom (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Rastoder je skoro sat vodila žucnu raspravu sa Popovicem, da bi zatim izjavila da ce danas poceti štrajk gladu, umjesto, kako je ranije najavila, naredne sedmice.
- Te ružne optužbe su pravi mobing nada mnom, koji sam proveo 20 godina u SSCG. Boricu se svim raspoloživim pravnim sredstvima da zaštitim prije svega svoj integritet - rekao je Popovic na današnjoj konferenciji za medije Saveza sindikata Crne Gore.

Popovic je Rastoder i Cupica nazvao “neradnicima”, a njihove optužbe kako je kazao, “gnusnim podmetacinama i lažima koje su na njegov racun izgovorene”.
- Kako si došla u SSCG odlicno znaš i ti i Cupic. Poslije 15 godina provedenih na Zavodu za zapošljavanje (ZZZCG) došla si u Savez. Veceg neradnika u Savezu od tebe i Cupica nijesam sreo - kazao je Popovic i porucio Rastoder da “ne radiš ništa, osim što traži greške unutar SSCG”.

Rastoder je odgovorila da Popovic ima cudne podatke, na šta je on odgovorio da barata sa mnogo kvalitetnijim podacima od njenih.

Popovic je Rastoder, koja ga je nazvala tajkunom i bogatim covjekom, ponudio da zamijene bogatstva, pod uslovom da ona preuzme integritet koji on ima.


„Iz SSCG nijesam imao što ponijeti, jer ja sam kad sam došao u Savez našao nulu, a ostavio sam pozamašnu sumu“, tvrdi Popovic.
Vukadin Cupic je, odgovarajuci na Popoviceve kvalifikacije, saopštio da mu niko ne može spocitavati da je neradnik.

- Ne možete mi, Danilo, spocitavati da sam neradnik. Ni ti ni niko. Zapamtite to - naglasio je Cupic.

Rastoder je medijima pokazala dokumenta kojima raspolaže kako bi opravdala optužbe koje iznosi protiv celnih ljudi Saveza.
Ona je generalnom sekretaru SSCG, Zoranu Masonicicu, koji je takode prisustvovao konferenciji za medije, kazala da daje neprimjerene izjave i da ne pregovara sa njima na nacin kako bi trebalo.<

>

- Vi ste sinoc mrtvi ladni u svom poznatom maniru izjavili da isplacujete plate i ostalo, ali ja imam papir kad je Vama dugovano da ste sami sebi napisali odluku da Vam se sve tri plate odmah isplate - navela je Rastoder.

Masonicic je kazao da Rastoder "vadi neke papire" i pravi zamjenu teza.
- Iskoristicemo sve pravne mogucnosti do kraja da zaštitimo interese SSCG - rekao je Masonicic.

Podržace proteste: Savez sindikata Crne Gore (SSCG), kako su sopštili njegovi celnici, pridružice se drugoj sindikalnoj centrali na protestu protiv mjera štednje u ponedjeljak, ukoliko se sa predstavnicima Vlade do petka ne organizuje širi sastanak.

Popovic je, prije nego što je pocela rasprava sa redstavnicima Strucne službe SSCG, da su toj sindikalnoj centrali predložili da sa Vladom u ojacanom socijalnom dijalogu sa predstavnicima Unije slobodnih sindikata (USSCG), Unijom poslodavaca (UPCG) i Privrednom komorom (PKCG) razgovaraju otvoreno pred javnošcu o najavljenim mjerama štednje.

„Smatramo da takav skup od oko 50 do 100 ljudi, otvoreno pred medijima, može doprinijeti više nego razgovor u zatvorenom kabinetu bez prisustva javnosti. Takvim pritiskom možemo napraviti pomak i voditi mnogo jaci dijalog“, rekao je Popovic.

On smatra da SSCG može ubijediti Vladu da Predlog izmjena zakona o porezu na dohodak fizickih lica, koji podrazumijeva povecanje oporezivanja bruto zarada vecih od 400 EUR sa devet na 12 odsto, povuce iz procedure i da se o njemu vodi javna rasprava.<> <<<

>


Portal Analitika