Društvo

Obustavljena blokada RTCG, Vojvodic: RDC nema pravo na parking Javnog servisa

4vojvodicradeokDirektor Radio televizije Crne Gore Rade Vojvodic potvrdio je Portalu Analitika, da je blokada parkinga Javnog servisa, od strane radnika Radio – difuznog centra, obustavljena. Vojvodic je istakao da radnici RDC-a nemaju prava na korišcenje prkinga TVCG, i da je to što su ga do sada koristili „bila samo stvar dobre volje“.

Obustavljena blokada RTCG, Vojvodic: RDC nema pravo na parking Javnog servisa
Portal AnalitikaIzvor

Radnici Radio-difuznog centra (RDC) blokirali su jutros sopstvenim automobilima ulaz i izlaz prema parkingu zgrade RTCG tako da ni jedna novinarska ekipa Javnog servisa nije bila u mogucnosti reportažnim kolima poci na dogadaj.

- Blokada parkinga zgrade RTCG je obustavljena ali neke naše ekipe nijesu uspjele da podu na teren. Danas smo radnicima radio – difuznog centra  dozvolili da koriste naš parking dok ih njihov menadžment ne obavjesti da oni nemaju prava na ta praking mjesta. To što su oni koristili taj parking je bila stvar dobre volje ljudi koji su vodili ovu kucu. Obavezao sam predsjednika njihovog Savjeta gospodina Slobodana Stanišica, koji je bio jutros kod mene, da obavi razgovor sa radnicima i da im kaže da nemaju pravo da se parkiraju ni  privatno ni službenim automobilima – rekao je Vojvodic za Portal Analitika.

Prvi covjek Javnog servisa rekao je da je RDC  suspendovao ugovor koji je postojao tužbom protiv te medijske kuce. Vojvodic smatra da treba preispitati boravište radnika RDC u prostorijama državne televizije.

- Mi tražimo racionalno rješenje kako da odgovorimo na njihovu tužbu. RDC je tužio RTCG za sumu od  900 hiljada i time automatski suspendovao ugovor koji je važio od 1994. godine po kojem je obaveza RDC bila da besplatno emituje zemaljski signal RTCG, mi smo ih obavjestili da taj ugovor ne važi i da uklone svoja vozila sa parkinga na što nijesu fakticki ni imali pravo po ugovoru. Druga stvar je bila da se preispita njihovo boravište u prostorijama RTCG – porucio je Vojvodic.2301strajkTEKST

On je istakao da je Skupština Crne Gore protivzakonito promjenila zakon o radio difuznim centrima bez javne rasprave cime je, kako je naveo, opstanak RTCG doveden u pitanje.

Blokada ulaska i izlaska je reakcija rukovodstva i radnika RDC na odluku direktora RTCG Rada Vojvodica da parking ispred zgrade radio-televizije Crne Gore mogu koristiti samo zaposleni u toj kuci. Inace, od ranije rukovodstvo RTCG osporava racun u iznosu od oko 900.000 eura kojim RDC želi naplatiti korišcenje zemaljskog signala Televiziji Crne Gore. Inace, prostorije RDC se nalaze u zgradi javnog servisa Crne Gore i do skora su parking ispred zgrade RTCG mogli koristiti i radnici RDC-a.

Iako su bili na terenu, pripadnici policije Crne Gore nijesu intervenisali da prekinu saobracajnu blokadu ulaska i izlaska u zgradu RTCG a.

Portal Analitika