Kultura

Koncert Crnogorskog gitaristickog dua 13. marta na Sarajevskoj zimi

2301sarajevskazimaCrnogorski gitaristicki duo, koji cine Danijel Cerovic i Goran Krivokapic, nastupice 13. marta u okviru muzickog programa renomiranog regionalnog festivala Sarajevska zima.

Koncert Crnogorskog gitaristickog dua 13. marta na Sarajevskoj zimi
Portal AnalitikaIzvor

Na koncertu u Sarajevu bice, pored ostalih, izvedena djela Bogdanovica, Pjacole i Domenikonija, koja se nalaze na CD-u Crnogorskog gitaristickog dua. Rijec je o albumu koji je u martu prošle godine producirao Vanja Lisjak iz Zagreba, uz podršku Ministarstva kulture, a koji ce u aprilu izdati Muzicki centar Crne Gore.

2301gitaristickiInace, muzicki segment festivala Sarajevska zima odvija se pod sloganom „Umjenost dodira“, a bice posvecen obilježavanju 200 godina od rodenja kompozitora Ðuzepea Verdija i Riharda Vagnera. Festival ce 8. februara otvoriti brazilski pijanista Marselo Bratke, a do kraja marta nastupice brojni solisti i ansambli iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta, po izboru selektorke Lejle Alimanovic. Festivalski strucni žiri, kojim predsjedava prof. dr Muhaned Dželilovic, i žiri publike, na cijem je celu prof. dr Tomislav Išek, izabrace najuspješnija ostvarenja i dodijeliti nagradu Sarajevske zime, Srebrnu pahuljicu.
Portal Analitika