Fudbal

Karling kup: Bradford eliminisao i Vilu

CapitalCupFudbaleri engleskog niželigaša Bradforda izgubili su u revanš mecu polufinala Karling kupa u Birmingemu od Aston vile sa 2:1 ali su se zbog trijumfa od 3:1 u prvom mecu plasirali u finale koje ce se 24. februara igrati na Vembliju.

Karling kup: Bradford eliminisao i Vilu
Portal AnalitikaIzvor

Kada su ove sezone krenuli s takmicenjem u Karling kupu, fudbaleri Bradforda sigurno ni u najludim snovima nijesu mogli da pretpostave da ce im se u februaru 2013. godine ukazati šansa da igraju na Vembliju i štaviše, ovjere vizu za trece kolo kvalifikacija za Ligu Evrope!

Bradford, inace clan engleske Druge divizije, po rangu cetvrte lige, uspio je da iz takmicenja izbaci još jednog Premijerligaša i to na njenom terenu. Aston vila je povela u 24. minutu golom Kristijana Bentekea a neopisivo oduševljenje navijacima Bradforda u 55. minutu donio je Džejms Hanson. Golom Vajmana u 89. minutu Vila je osjetila priliku da ipak izbori produžetke, ali do njih nije došlo.

U prvom kolu Karling kupa eliminisali su Nots Kaunti pobjedom na strani od 1:0, u drugom su ponovo u gostima savladali Votford sa 2:1, dok su u trecoj rundi tek u produžetku slomili otpor Bartona (3:2). Uslijedila je osmina finala i bolje izvodenje jedanaesteraca protiv Vigana (0:0, 4:2), a onda i cuveno cetvrtfinale kada su takode sa bijele tacke propisno nasjekirali Arsenal i Arsena Vengera (1:1, 3:2).

Na kraju, u prvom mecu polufinala sa Aston vilom, na njihovom terenu bilo je 3:1, a u revanšu, kao što je poznato, 1:1. Sada je samo pitanje ko ce protiv ovog tima istrcati na Vembliju - Svonsi ili Celsi? U prvom duelu ova dva kluba bilo je usred Stamford bridža nevjerovatnih 2:0 za "labudove".

Portal Analitika