Društvo

UP: Zaplijenjeno 56,58 hiljada petardi

okpezardeSlužbenici Uprave policije tokom jednomjesecne akcije Petarda zaplijenili su 56,58 hiljada istoimenih pirotehnickih sredstava kao i 443 vatrometa, koji su se nalazili u nelegalnom prometu.

UP: Zaplijenjeno 56,58 hiljada petardi
Portal AnalitikaIzvor

Protiv osoba koje su se bavile nelegalnim prometom pirotehnickih sredstava podnijete su tri krivicne prijave nadležnim državnim tužilaštvima, prenosi MINA.

“Registrovano je pet slucajeva lakših tjelesnih povreda koje su izazvane upotrebom pirotehnickih sredstava. U jednom slucaju upotreba pirotehnike prouzrokavala je i manja materijalne šteta”, kaže se u saopštenju policije.

Gradani su prijavili jedan slucaj izazivanja buke upotrebom petardi.

Iz policije su podsjetili da su i ove godine, u saradnji sa misijom OEBS-a, obezbijedili edukativni materijal u formi postera i flajera, koji su štampani dvojezicno.

“Materijal je distribuiran školama, ali i osobama koja su se mogle naci u lancu nelegalnog prometa pirotehnickih sredstava, u cilju podizanja svijesti, prevencije i sprecavanja povredivanja lica, a posebno djece, izazivanja požara, narušavanja javnog reda i mira i slicno”, navodi se usaopštenju.

Iz policije su kazali da je podrška medija doprinijela uspješnosti akcije.

Akciju Petarda Uprava policije realizovala je od 17. decembra do 15. januara, u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama, komunalnom policijom, školama, domovima zdravlja i nevladinim organizacijama.

 

 

Portal Analitika