Društvo

Sasatanak ambasadorke SAD-a i ministra rada i socijalnog staranja

Boskovic-i-Sju-Kej-BraunAmbasadorka SAD-a u Crnoj Gori Sju Kej Braun na današnjem sastanku sa ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem osvrnula se na iznalaženje rješenja za unapređenje pitanja zapošljavanja naročito u sjevernoj regiji naše zemlje kao i prepoznavanje potrebe za veće sezonsko zapošljavanje.

Sasatanak ambasadorke SAD-a i ministra rada i socijalnog staranja
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Bošković je upoznao ambasadorku Braun sa poljem rada ministarstva na čijem je čelu, kao i sa aktuelnim projektom izrade socijalnog kartona koji se realizuje uz pomoć UNDP-a, a čija će implementacija početi u trećem kvartalu 2014. godine.

- Takođe kao veoma važno ministar je istakao i regulisanje socijalne i dječije zaštite i neophodnost sveukupnog socio-ekonomskog osnaživanja raseljenjih i internoraseljenih lica kroz projekat Regionalnog stambenog programa koji su Sjedinjene Američke Države finansijski podržale pored predstavnika donatorske zajednice – saopštila je PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ambasadorka Braun je, kako dalje stoji u saopštenju, „pohvalila nastojanje Vlade Crne Gore i ministarstva rada i socijalnog staranja u rješavanu zbrinjavanja raseljenih i internoraseljenih lica pri čemu je istakla da će u buduće SAD svesrdno pomagati razvoju Crne Gore“.

Na sastanku koji je danas upriličen u Ministarstvu rada i socijalnog staranja zaključeno je da će Crna Gora i SAD nastaviti da budu partneri u narednom periodu, kao i da će nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog inetresa za Crnu Goru i SAD.

Portal Analitika