Fudbal

Bekenbauer: Dosta više o Gvardioli

BekenbauerrPočasni predsjednik minhenskog Bajerna Franc Bekenbauer upozorio je da bi stanje u trofejnom klubu i javnosti trebalo da se vrati u normalu poslije masovne "histerije" oko dolaska Pepa Gvardiole.

Bekenbauer: Dosta više o Gvardioli
Portal AnalitikaIzvor

Španac će od ljeta zamijeniti Jupa Hajnkesa na klupi bavarskog giganta, pošto je prethodno odbio ponude bogatih engleskih klubova.

"Ta vijest je u javnosti odjeknula kao bomba. Jasno je da je Bajern sada prisutan na svakoj televiziji, na svakom kanalu širom svijeta i da svi žele da nam čestitaju. Ipak, u ovom trenutku najvažnije je da se klub vrati u normalu i maksimalno skoncentriše na obaveze u Bundesligi", rekao je Bekenbauer njemačkim medijima.

Bivši golman Bajerna Oliver Kan naveo je da je Gvardiola dovoljno pametan da zna kako u minhenskom klubu ne može u potpunosti da iskopira igru i taktiku Barselone.

"On je inteligentan čovjek, zato ne vjerujem da će kopirati taj sistem. Za razliku od Barselone, igrači Bajerna nemaju taj automatizam u igri koji se stiče prolaskom kroz sve mlađe kategorije kluba", zaključio je Kan.

Portal Analitika