Novi proizvodi

Hrvatska proizvodi sopstveni smartfon, prodaja u martu

TelefoniHrvatska IT kompanija M San najavila je da će lansirati Vivaks (Vivax) smartfon u martu ove godine.

Hrvatska proizvodi sopstveni smartfon, prodaja u martu
Portal AnalitikaIzvor

„Prodaja Vivaks tableta do sada je jako dobra, i zato sad pripremamo i model 10, kao i drugu generaciju „7“ modela, koji će se u martu pojaviti u prodaji", izjavila je direktorica korporativnih komunikacija M San grupe Gordana Beuković za internet portal Poslovni dnevnik.

Beuković navodi da će nova generacija Vivaks tableta „7“ i prvi Vivaksov tablet „10“ imati Android 4.1 i da će im cijena biti povoljna.

- Ona objašnjava da je riječ hrvatskim proizvodima koji su rezultat domaćeg znanja i istraživanja, uz koje dolazi i lokalna podrška, softverske nadogradnje i koji su testirani da rade sa „Gugl plejom“ (Google Play), odnosno nisu generički OEM uređaji kakvi se masovno proizvode u Kini, i na koje uvoznici samo lepe svoj logotip – stoji na portalu B92.net.

Iz kompanije M San ističu da kao i Epl, i oni razvoj rade lokalno, tako da se Vivaks uređaji razvijaju u Zagrebu, a proizvode se u njihovoj fabrici u Kini.

Direktorica korporativnih komunikacija M San grupe kazala je da će se Vivaks smartfon na tržištu pojaviti već na proljeće.

Kako prenosi Poslovni dnevnik, prvi hrvatski smartfon, osim toga što će koristiti najnoviji Android, moći će da koristi dvije mobilne mreže istovremeno i biće namijenjen slobodnoj prodaji.

- Hrvatski mobilni operateri HT, Vipnet, i Tele2 pozdravljaju najavu prvog hrvatskog smartfona kao i inicijativu hrvatske kompanije koja se odlučila na takav poslovni iskorak, ali dodaju da očekuju još dodatnih informacija o telefonu kako bi mogli da donesu konačnu odluku o uvrštavanju u svoje ponude – prenosi srpski portal B92.

Foto: b92.net

Portal Analitika