Zabava

Kako svjetske zvijezde gube kilograme?

zvijezdeokZa ulogu na filmu, brojne glumice i glumci spremni su da učine mnogo toga, uključujući i gubitak kilograma. Evo kako su neke od najtalentovanijih zvijezda današnjice ukrotile svoju liniju.

Kako svjetske zvijezde gube kilograme?
Portal AnalitikaIzvor

Jedna od najboljih mladih glumica koja ove zime briljira u novoj verziji mjuzikla „Jadnici“, En Hatavej morala je da izgubi desetine kilograma ne bi li što bolje dočarala sudbinu nesrećne Fantine iz čuvenog djela Viktora Igoa.

U razgovoru za modni časopis „Vogue“ Hatavej je otkrila da je tokom priprema za ulogu prvo prošla procese čišćenja organizma, izgubivši tako skoro pet kilograma. Dodatnih sedam kila izgubila je tako što je dvije sedmice živjela od ovsene kaše.

„Moralo je sve da bude tako dramatično. Ideja je bila da ona izgleda kao osoba koja je na ivici smrti. Gledajući unazad na cjelokupno iskustvo, i to bez osuđivanja, priznajem da je zaista bilo ludo“, kazala je Hatavej.

Za razliku od ovog drastičnog primjera, glumica Olivija Vajld koja se izjašnjava kao veganka, primijenila je drugačije metode. Da bi svoje tijelo dovela u forku za ulogu u filmu „Tron – Legat“ trenirala je borilačke vještine i odrekla se dvije omiljene namirnice bogate kalorijama.

„Obožavam hljeb. Nijesam ga se u potpunosti odrekla, ali kada sam željela da kontrolišem kilograme, to je bio odličan način“, kazala je ona u intervju objavljenom u časopisu „Woman Health“.Osim ovog,onda je dala još jedan savjet.

„Najbrži naćin da izgubite kilograme je da prestanete da pijete. Za dvije sedmice možete izgubiti dva do tri kilograma“, objašnjava ona.

Kada je prihvatila ulogu u hvaljenom filmu „Master“ Ejmi Adams morala je brzo da izgubi kilograme koje je dobila u trudnoći. U razgovoru sa britanskim novinarima ona je kazala da ne voli trake za trčanje i kardio treninge, ali da joj je zato najviše pomogao ples oko šipke.

Za razliku od nje, jedna od najljepših žena današnjice, glumica Skarlet Johanson obožava trčanje za šta koristi posebne patike specijalizovane za pojačano topljenje masnih naslaga. Tokom priprema za prošlogodišnji ljetnji hit „Osvetnici“ ona je trenirala i boks, a svojim treninzima dodala je i tradicionalni ruski rekvizit „Girya“ poznat kao rusko zvono.

Glumac Alek Boldvin tokom snimanja serije „30 Rock“ otkrio je da postoji velika mogućnost da postane dijabetičar. Tako je na savjet svog ljekara odlučio da promijeni režim ishrane i izbaci dodatne šećere i zaslađivače, a počeo je da se interesuje i za pilates i jogu.

Tajno oružje Dženi Makarti je lubenica, otkrila je ta zvijezda u razgovoru za „Shape“. „Pomaže vam da zadržite vodu, prirodni je diuretik, ispunjava vas i veoma je ukusna“, smatra ona. Osim lubenice, Makarti preporučuje i jogu dva puta sedmično a trčanje čak i do pet puta.

„Međutim, najvažnija stvar je ishrana. Naročito danas kada su restorani brze hrane na svakom ćošku, i kada smo mi majke iscrpljene i pod velikim obavezama. Tužno je što zbog svega toga žrtvujemo zdravu hranu“, zaključuje ona.

(b92.net)

 

 

Portal Analitika