Društvo

Željeznički prevoz: Krađa goriva u spavaćim kolima u Beogradu

vozSumnja da u posljednje dvije do tri godine dolazi do krađe goriva iz spavaćih kola Željezničkog prevoza Crne Gore koja borave u beogradskoj željezničkoj stanici dobila je i policijsku potvrdu, saopšteno je iz Željezničkog prevoza.

Željeznički prevoz: Krađa goriva u spavaćim kolima u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno, usljed nestanka goriva dolazi do prekida grijanja u spavaćim kolima.

-Naime, prije dva dana nakon , neposredno po dolasku voza u beogradsku željezničku stanicu uhvaćeni su na djelu počinioci koji su bili u pokušaju da otudje gorivo

iz kola Željezničkog pevoza Crne Gore. Odmah po hapšenju počlinilaca o pokušaju krađi je obavješten pratilac kola Željezničkog prevoza Crne Gore, kome je u Policijskoj ispostavi za bezbjednost na željeznici Beograd vraćen plastični kanister sa oko 30 litara tečnog naftnog derivate, navodi se u saopštenju.

Primjeri krađe goriva iz spavaćih kola tokom sezone grijanja vozova zabilježeni su i u proteklim godinama o čemu se vodi posebna evidencija u Željezničkom prevozu Crne Gore, ali tek prije dva dana su prvi put uhapšeni počinioci ovog djela.

- U pitanju su krađe, u više navrata, u iznosu od 120-175 litara naftnog derivata po slučaju čime je pričinjena znatna materijalna šteta Željezničkom prevozu Crne Gore, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika