Politika

Krivokapić: Vjerujem da će DPS naći kandidata koji ispunjava Ustavne uslove

krivokapicokPredsjednik Skupštine i lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić rekao je da vjeruje da će Demokratska partija socijalista naći kandidata koji ispunjava Ustavne uslove za predsjedničke izbore.

Krivokapić: Vjerujem da će DPS naći kandidata koji ispunjava Ustavne uslove
Portal AnalitikaIzvor

- Imam povjerenje u demokratske procese u DPS – u kao i da će oni naći kandidata koji ispunjava ustavne uslove i uslov koji se postavlja za formalno prvu ličnost u Crnoj Gori koja reprezentuje suverenitet države – rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini nakon sastanka sa pedsjednicom Narodnog vijeća Austrije Barbarom Pramer.

Lider SDP-a je ponovio da misli da je potrebno izabrati novog predsjednika Crne Gore.

- U slovenskim jezicima riječ Ustav je nastala upravo da ustavi vlast, da bi se zaustavila vlast u kršenju nekih normi. To je prva uloga Ustava, mislim da je u ovom slučaju to jasno, a i nezavisno od toga naveo sam sve razlogezaštop mislimo da nam treba novi predsjednik Crne Gore – kazao je Krivokapić.

On je rekao da je bavljanje politikom za njega stvar uvjerenja i ciljeva a ne rizika i istakao da potiče iz generacije političara koji su 90 – ih uspjeli da odbrane svoje ideje i ciljeve i da se „rizici koji se sada javljaju ne mogu porediti sa rizicima iz tog vremena“.

Krivokapuić je prošele nedelje rekao da ako bi Demokratska partija socijalista predložila Filipa Vujanovića za predsjedničkog kandidata, SDP bi podnijela žalbu Ustavom sudu. Lider SDP-a je, takođe, rekao da njegova stranka neće pružiti političku podršku Filipu Vujanoviću.

Portal Analitika