Društvo

ĆALOVIĆ: Situacija u Crnoj Gori neminovno vodi ka novom socijalnom buntu

calovicvanjaokIzvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović na godišnjicu početka protesta koje je ova NVO  organizovala, ocijenila je za Dan da ekonomska i socijalna situacija u Crnoj Gori neminovno vodi ka novom socijalnom buntu.

ĆALOVIĆ: Situacija u Crnoj Gori neminovno vodi ka novom socijalnom buntu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je dodala da je stanje u Crnoj Gori gore nego što je bilo, te da će nova Vlada dati nove povode za nove proteste i duge građanske akcije.

„Kada građani shvate da od predizbornih obećanja neće biti ništa i da su još jednom prevareni, doći će do još snažnije eksplozije građanskog nezadovoljstva kojeg se ova vlast očigledno plaši. Opozicioni političari treba da počnu da rade svoj posao i da prestanu da produbljuju podjele. Najvećim optimistima i najvjernijim glasačima će postati jasno da su ponovo prevareni i da u ovoj godini neće biti ni obećanog zapošljavanj ni hapšenja kriminalaca koji su se obogatili na račun građana“, kazala je Ćalović i dodala, prisjećajući se prošlogodišnjih protesta:

„Nama je bilo važno da prije nego počnu ljetnje vrućine bude organizovano više protesta kako bi izvršili prtisak da ode vlada tadašnjeg premijera Igora Lukšića. Zato smo nekoliko posljednjih protesta organizovali baš na dan kada zasjeda Vlada i to jednom nedjeljno, iako je to značilo da na njima bude manji broj građana.“

Upitana da li se pripremaju novi protesti, usljed najave povećanja poreza na lični dohodak, Ćalović je odgovorila:

„Vjerujem da će se sa predsjedničkim izborima intenzivirati diskusija o simbolima i podjelama, kako bi se prikrili prazni novčanici i ispolitizovale eventualne građanske akcije, što mi nećemo dozvoliti“, kazala je Ćalović, pozivajući sve poslanike da „glasaju po savjesti a ne po partijskoj disciplini“.

 

Portal Analitika