Abiznis

KNEŽEVIĆ: Utvrdićemo da li je bilo propusta unutar CGES-a

ljuboknezok- Ono što je naša namjera u ovom slučaju, koji je jedan od najtežih slučajeva prekida napajanja strujom u Crnoj Gori od početka elektrifikacije, je da ćemo pokušati da utvrdimo na konkretnom primjeru da li je bilo konkretnih propusta unutar CGES-a, da li je bilo pogrešnog planiranja, da li je održavanje vršeno na adekvatan način, da li je reakcija bila pravovremena i odgovarajuća za ovaj slučaj - kazao je izvršni direktor CGES-a Ljubo Knežević, gostujući u emisiji „U centar“ urednika Andrije Nikolića.

KNEŽEVIĆ: Utvrdićemo da li je bilo propusta unutar CGES-a
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je istakao da su, s jedne strane, u CGES-u i te kako uvjereni da su posao obavljali na adekvatan način.

- Činjenica da su dvije opštine bile sedam dana bez napajanja električnom energijom, navode nas na potrebu da, zajedno sa svim ostalim institucijama sistema, pokušamo da nađemo sistemsku grešku. Jer, definitivno, ovdje govorimo o nečemu što bi morali da izbjegnemo u narednom periodu - akcentovao je Knežević.

On je naveo da su u CGES-u u prethodnom periodu stavili fokus na osposobljavanje dalekovoda koji vode od Berana prema Andrijevici i od Podgorice prema Andrijevici.

- To su dalekovodi prenosne mreže čiji ispad je doveo do prekida napajanja konzumnog područja Andrijevice i Plava. Kad se sve ovo malo stabilizuje, kada ovo improvizovano rješenje koje smo danas konačno stavili u funkciju, prestane da bude improvizovano i osposobimo oba dalekovoda, stvoriće se uslovi da se provjeri da li je sve rađeno na adekvatan način i da se, naravno, izvuku pouke. Najvažnije je da građanima Andrijevice i Plava ubuduće omogućimo kvalitetnije i stabilnije napajanje električnom energijom - zaključio je Knežević.

 

Portal Analitika