Region

Nastavak suđenja osumnjičenom za učestvovanje u ubistvu Pukanića

kalinic21Pred Posebnim odjeljenjem beogradskog Višeg suda danas je nastavljen postupak protiv Sretka Kalinića i Željka Milovanovića, optuženih da su 7. februara prošle godine pokušali da pobjegnu iz pritvorske jedinice u Ustaničkoj ulici, prenose Novosti.

Nastavak suđenja osumnjičenom za učestvovanje u ubistvu Pukanića
Portal AnalitikaIzvor

Sudi se i dvojici zatvorskih čuvara Nenadu Mitroviću i Ninoslavu Strahinjiću, kojima se na teret stavlja da su pomogli dvojici pritvorenika u bjekstvu.

Milovanović, koji se iza rešetaka našao zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića, danas se još jednom požalio „na teško zdravstveno stanje“.

- Imam kompletan zastoj probavnog sistema, jake bolove, zbog kojih nisam spavao 48 sati - obratio se Milovanović sudiji Dušanu Vojnoviću. - Posljednji put sam bio kod ljekara 12. januara, kad sam se onesvijetio. U zatvoru mi ne daju terapiju, čak i kad imam ljekove ne daju mi ih redovno.

Advokat Dušan Mašić, Milovanovićev branilac, istakao je da je više puta tražio da njegovog klijenta pregleda komisija ljekara iz medicinske ustanove van zatvorske bolnice.

Prema optužnici, Strahinjić i Mitrović bili su dežurni čuvari u pritvorskoj jedinici, kad su oko 5.30, Kalinić i Milovanović uspjeli da izađu iz svojih ćelija 75 i 77 i pokušaju da napuste zatvor. U tome su ih spriječili pripadnici Žandarmerije koji čuvaju zatvorski kompleks sa spoljne strane.

 

Portal Analitika