Društvo

Rasvijetljeno 17 razbojništava u Nikšiću

policija12Policija je u Nikšiću, od 21 razbojništva počinjenog prošle i januara ove godine, riješila 17 ili više od 80 odsto tih krivičnih djela imovinskog kriminaliteta, koja se karakterišu kao najteži stepen društvene opasnosti, prenosi Mina.

Rasvijetljeno 17 razbojništava u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Službenici kriminalističke policije, kako je saopšteno, rasvijetlili su i teško razbojništvo počinjeno u aprilu prošle godine kada je iz zlatare Rej /Rey/ Gold, opljačkan zlatni nakit vrijednosti oko 100 hiljada EUR.

Policija je otkrila i razbojnike koji su 15. januara od Nikšićanke M.R. (43) ispred zgrade u kojoj živi oteli tašnu u kojoj je imala oko 485 EUR, vlasništvo firme „Rokšped“ u kojoj radi kao računovođa, tri mobilna telefona, bankomat kartice i lična dokumenta.

Uhapšeni su i pljačkaši koji su 18. januara polomili staklo na radnji Aluge u ulici Serdara Šćepana i odnijeli izvjesnu količinu kozmetike i galanterije.

Rasvijetljeno je i razbojništvo izvršeno 19. decembra prošle godine, kada su iz kladionice Lutrija Crne Gore u Ulici Narodnih Heroja dva razbojnika uz prijetnju pištoljem odnijeli oko 300 EUR, kao i pljačka po istom scenariju i istog dana sportske kladionice Williams u Ulici Lazara Sočice, iz koje je oteto oko 450 EUR.

Policija je, kako je saopšteno, rasvijetlila i pljačku, počinjenu tri dana kasnije, marketa Roda, kada su razbojnici uz prijetnju pištoljem od radnice V.D. (42) oteli oko 350 EUR, kao i razbojništvo počinjeno dan kasnije u sportskoj kladionici Olimp u Rubežima, kada je naoružana osoba, prijeteći pištoljem od tridesetpetogodišnjeg radnika J. P. otuđila oko 230 EUR.

Otkriven je i maskirani i naoružani napadač koji je iz kladionice Williams u Ulici Narodne omladine 22. decembra od radnice B.D. (27) oteo oko 320 EUR.

U saopštenju policije navodi se da na osnovu prikupljenih dokaza i potrebnih obavještenja, zbog sumnje da su izvršili osam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta uhapšeni Nikšićani O.M. (19) i G.M. (17) koji su odranije poznati policiji.

Kako je saopšteno, O.M. je sproveden kod Sudije za istrage koji mu je, nakon saslušanja, odredio zadržavanja u ZIKS, a maloljetni G.M. je pušten da se brani sa slobode.

Portal Analitika