Društvo

RAIČEVIĆ: Nastavnica Marija Fatić biće vraćena na posao

raicevicvijestDirektor podgoričke OŠ „Dragiša Ivanović“ Niko Raičević kazao je za Portal Analitika da će nastavnici Mariji Fatić biti ukinuta suspenzija i da će biti vraćena na posao.

RAIČEVIĆ: Nastavnica Marija Fatić biće vraćena na posao
Portal AnalitikaIzvor

Raičević je dodao da će kontaktirati Fatić i sa njom dogovoriti datum njenog povratka na posao.

„Suspenzija će biti ukinuta i njeno je pravo odluke kada će se vratiti. Biće vraćena na posao, jer je oslobođena svih optužbi protiv nje“, kazao je Raičević.

Nastavnica Marija Fatić suspendovana je sa posla nakon što je policija  22. novembra prošle godine  podnijela krivičnu prijavu protiv nje i njenog brata zbog sumnje da su se bavili nabavkom i prodajom droge.

Više državno tužilaštvo je u četvrtak, 18. januara odbacilo krivičnu prijavu protiv Marije Fatić kao neosnovanu.

Ona je, međutim, u međuvremenu suspendovana sa posla na insistiranje roditelja djece kojoj Fatić predaje, a podstaknutih medijskim natpisima kojima se potpuno prejudicirala njena krivica.

Raičević je tada konsultovao Ministarstvo za prosvjetu i sport i Tužilaštvo, o tome što da radi.

„Zbog specifičnosti i delikatnosti posla kojim se Fatić bavi, odlučeno je da bude suspendovana do okončanja istrage o njoj,“ kaže sagovornik Portal Analitika i dodaje da je očekivao oslobađajuću presudu.

„Svako ko je osumnjičen ima pravo da se brani odnosno ne može biti optužen dok se ne utvrde činjenice da li je ili nije kriv“, dodao je Raičević.


Portal Analitika