Fudbal

Kurtoa na meti Barse i Reala

KurtoaaBelgijski golman koji sa dosta uspjeha čuva gol Atletiko Madrida, 20-godišnji Tibo Kurtoa, kao pozajmljen igrač Čelsija, nalazi se na listi želja dva najveća španska kluba.

Kurtoa na meti Barse i Reala
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj Belgijanac je profesionalnu karijeru započeo u Gentu, a 2011. godine dolazi na "Stamford Bridž". Ipak u konkurenciji Petra Čeha nije uspio da se izbori za pristojnu minutažu , te je poslat na pozajmicu u Atletiko Madrid, đe pruža odlične partije.

Za njegove usluge naprasno su zainteresovani Barselona i Real iz Madrida, jer oba tima imaju novonastali problem sa golmanima.

Naime, čuvar mreže Katalonaca, Viktor Valdes, odbio je da produži saradnju sa klubom, a tekući ugovor mu ističe 2014. godine.

S druge strane, na "Bernabeu" je kapiten Iker Kasiljas pao u nemilost trenera Žozea Murinja, koji ga je preselio na klupu, i navodno traži novo rješenje za mjesto među stativama, jer je evidentno da Adan ne može da iznese breme Realove 'jedinice'.

Britanski list "San" navodi da su Barsa i Real spremni Čelsiju da ponude 10 miliona funti za Kurtou, koji ima ugovor sa "Plavcima" do 2016. godine.

Portal Analitika