Društvo

VIDEO - RAMBO: Energetska efikasnost nije mogućnost, ona je moć

2101ramboEnergetska efikasnost nije mogućnost, ona je moć”, naziv je mini - serije koja je snimljena u pet epizoda, a producirana u okviru GIZ-ovog projekta "Unapređenje energetske efikasnosti u Crnoj Gori". Pripovjedač prve epizode je Rambo Amadeus.

VIDEO - RAMBO: Energetska efikasnost nije mogućnost, ona je moć
Portal AnalitikaIzvor

Scenario i režiju potpisuje Zoran Marković Zonjo, a o samom materijalu kaže:

- Urbani način života je od ljudi napravio rasipnike, jer trošimo više nego što nam je potrebno. Nije tu samo pitanje energije, nego i drugih resursa kojima raspolažemo. Postali smo nezajažljiva prasad kojima je uvijek malo. Iako ova serija govori o tome da trebamo racionalnije trošiti energiju kako bi ostvarili novčane uštede i spriječili zagađenje prirodne okoline, ona zapravo navodi na jedan uravnotežen stil života u kojem se ničeg ne odričemo , sa pokušajem da se zaštiti sredina u kojoj živimo, istakao je Zonjo.

Da bi se ta ideja što bolje popularizovala u pomoć je pozvao drugare, pa je tako Rambo Amadeus bio narator u seriji, grupa Who See je radila muzičke teme, a Edo Maajka, Frenkie, Niggor, Ivana Negativ i Martina Vrbos dali svoje viđenje energetske efikasnosti.

- Glumica Kristina Stevović i mala Maša Ivanović su se pojavile u igranim segmentima. Mislim da će ljudima biti zabavno, a prije svega korisno pogledati ovaj edukativni program, kazao je Zonjo.

Epizode traju između 6-8 minuta, kolažnog su tipa i donose dinamičan spoj igranog, dokumentarnog, animiranog i muzičkog stila.

Pored njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), serija je realizovana u partnerstvu sa crnogorskim Ministarstvom ekonomije, dok je kofinansijer Vlada Norveške.

Serija će se emitovati svakog radnog dana ove sedmice na televiziji Atlas u terminima od 10 i 15, 17 i 15 i 20 i 15 časova.

Portal Analitika