Društvo

I.P. i R.F. pokušali da oštete budžet za 500 hiljada eura

poreskaupravaokSlužbenici Uprave policije podnijeli su krivicne prijave protiv I.P. i R.F., zbog sumnje da su prevarama pokušali da oštete budžet Crne Gore za oko 500 hiljada eura.

I.P. i R.F. pokušali da oštete budžet za 500 hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Iz policije je saopšteno da je I.P. (35) u svojstvu izvršnog direktora privrednog društva iz Podgorice, cija su djelatnost gradevinski radovi, izgradnja i prodaja stambenih prostora za tržište, ostvario u 2011. godini protivpravnu imovinsku korist od 114,82 hiljada eura, na štetu Poreske uprave.

- On je PU podnio prijave za povracaj PDV-a za novembar i decembar 2011. godine u kojima je, kako se sumnja, lažno prikazao podatke iz fiktivnih faktura. Na taj nacin je doveo u zabludu PU i naveo je da donese rješenja o povracaju PDV-a u iznosu od 114,82 hiljada eura, navodi se u saopštenju Uprave policije.

I.P., je kako su naveli iz policije, u toku prošle godine pokušao na isti nacin dovesti u zabludu PU i lažnim prikazivanjem podataka za mart i april tražio povracaj PDV-a u iznosu od 404,41 hiljade eura.

U izvršenju tog djela, kako se sumnja, pomogao mu je R. K. (35) iz Bijelog Polja.

On je u svojstvu ovlašcenog i odgovornog lica u dva preduzeca iz Bijelog Polja, izdao i stavio na raspolaganje I.P. nevjerodostojne fakture o isporucenom materijalu – robi i izvedenim radovima.

- Na osnovu tih fiktivnih faktura preduzece iz Podgorice, ciji je vlasnik I.P., ostvarilo je i pokušalo da ostavri povracaj lažno prikazanog PDV kredita na štetu imovine kojom raspolaže PU, u cemu mu je pomogao R.K, kazali su iz policije.

 

 

Portal Analitika