Društvo

Mitrovic: Nema opasnosti od poplava

mitroviclokDirektor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore Luka Mitrovic kazao je za TVCG da u Crnoj Gori nema opasnosti od poplava. Mitrovic je kazao da se i naredne sedmice mogu ocekivati padavine.

Mitrovic: Nema opasnosti od poplava
Portal AnalitikaIzvor

- Prateci hidrološku situaciju izvjesno je da za sada nema opasnosti u bilo kom dijelu Crne Gore. Svi su vodotoci su u nivou niskih i srednjih voda i nema rizika, jedino jezero raste danas, ali još uvjek je to veoma nisko u odnosu na rekordne vrijednosti od prije dvije godine. Pratimo situaciju uporedujuci meteorološke i hidrološke parametre i obavještavacemo javnost- kazao je Mitrovic napominjuci da su vec osmi dan padavine u Crnoj Gori.

I pored ciklonske aktivnosti koja je proteklih dana donijela obilje padavina i narednih dana bice kiše i na sjeveru snijega- naveo je Mitrovic.

- Do utorka ce biti uglavnom kiše a na sjeveru i do pojave snijega i susnježice. Doci ce do blagog pada temperature. Do kraja sedmice te padavine ce biti mjestimicno negdje intenzivnije, negdje slabije posebno u sjevernim djelovima - kazao je direktor HMZCG-a.

 

 

 

Portal Analitika