Abiznis

Andrijevica i Plav struju dobijaju tokom noci ili sjutra ujutro

dalekovodopravkaokU Andrijevici i Plavu bice uspostavljen napon tokom noci ili sjutra, u prijepodnevnim casovima, saopštili su iz Crnogorskog Elektroprenosnog sistema.

Andrijevica i Plav struju dobijaju tokom noci ili sjutra ujutro
Portal AnalitikaIzvor

- Ekipe odžavanja dalekovoda Crnogorskog elektroprenosnog sistema su danas nadljudskim naporima uspjele sanirati dobar dio dalekovodne linije na potezu od Berana do Andrijevice,ali im predstoji još oko pet do šest sati rada da bi konzumna podrucja Andrijevice i Plava dobila elektricnu energiju tokom noci ili, pak, sjutra u prijepodnevnim casovima, stoji u saopštenju.

Tešku situaciju na terenu, kako se navodi, u velikoj mjeri su usložili loši vremenski uslovi na Trešnjeviku, težak teren i ozbiljni kvarovi koji su identifikovani na tom dijelu trase, ali i na drugim lokalitetima blizu Mateševa i Veruše.

- Podsjecamo da su dva 110 kV dalekovoda van pogona i to Berane-Andrijevica i Andrijevica-Trebješica. Kada je rijec o prvom vazdušnom vodu, neophodno je istaci da je van funkcije zbog rušenja šest stubova koje je dominantno uzrokovano kradom pozicija potpomognuto obimnim snijegom, što je u konkretnom slucaju za posljedicu imalo ugrožavanje opšte bezbjednosti( pad užeta na magistralni put) i ometanje vršenja javne usluge (šestodnevni prekid u napajanju konzumnih podrucja Andrijevice i Plava), navode iz CGES-a.

U CGES-u su izrazili zahvalnost lokalnom stanovništvu zbog razumijevanja za tešku situaciju i pružilo svesrdnu pomoc ekipama Crnogorskog elektroprenosnog sistema kako bi se što prije normalizovalo napajanje elektricnom energijom opština Andrijevice i Plava.

I pored toga što je 12 dalekovoda na prenosnoj mreži van pogona, situacija u drugim crnogorskim opštinama je stabilna, zekljucuje se u saopštenju.

 

 

 

Portal Analitika